topbild
Näsbydals stenugnsbageri logo

Tårtor & bakelser

Hos Näsbydals stenugnsbageri kan du köpa krämiga bakelser och beställa goda tårtor till olika högtider. Vi har klassiska tårtor som Prinsesstårta, Sachertårta och Schwarzwaldtårta, men bakar även Tema-tårtor för speciella tillfällen som bröllop, studenten, halloween, födelsedag med tema lego, monster, spindelmannen m.fl.
De flesta tårtor kan även beställas gluten-/laktosfria. Hör gärna med oss om du har speciella önskemål.

Typ av tårta Storlek
Prinsesstårta 6-20 bitar
Jordgubbstårta 6-20 bitar
Frukttårta 6-20 bitar
Moussetårta (choklad, hallon, jordgubb, mango, passionfrukt)        6-20 bitar
Sachertårta 8 eller 10 bitar
Schwarzwaldtårta 8 eller 10 bitar
Budapeststubbe 6 eller 8 bitar
Oscar den II:s tårta 6-10 bitar

* Tårtor måste beställas minst 2 dagar i förväg.

Vi har även olika typer av smörgåstårtor.

Några av våra bakelser, t.ex. semlor, är så kallade säsongsprodukter vilket innebär att de bakas endast under en bergänsad tidsperiod.
Klicka på respektive bild i listan nedan för att se produkten i större format.

TÅRTOR
Budapeststubbe

Budapeststubbe

Ingredienser tårtbotten: socker, äggvita, maizena, hasselnötter, vaniljsocker
Ingredienser fyllning: grädde, vanilj, mandarin
Garnering: choklad, florsocker
Nöttbotten varvat med vaniljgrädde och mandariner. Dekoreras med choklad och florsocker.
Chokladmoussetårta

Chokladmoussetårta

Ingredienser tårtbotten: ägg, socker, vetemjöl, vaniljsocker, kakao
Ingredienser fyllning: grädde, choklad, äggvita, socker, gelatin
Chokladbotten varvat med chokladmousse. För chokladälskare!
Frukttårta

Frukttårta

Ingredienser tårtbotten: ägg, socker, vetemjöl, vaniljsocker
Ingredienser fyllning: ägg, socker, vaniljsocker, maizena, färsk frukt
Ljus tårtbotten varvat med vaniljkräm, toppad med färsk frukt.
Hallonmoussetårta

Hallonmoussetårta

Ingredienser tårtbotten: ägg, socker, vetemjöl, vaniljsocker
Ingredienser fyllning: grädde, hallonmoussepuré, äggvita, socker, gelatin
Ljus tårtbotten varvat med hallonmousse.
Jordgubbstårta

Jordgubbstårta

Ingredienser tårtbotten: ägg, socker, vetemjöl, vaniljsocker
Ingredienser fyllning: ägg, socker, vaniljsocker, maizena, färska jordgubbar
Ljus tårtbotten varvat med vaniljkräm, toppad med färska jordgubbar.
Jordgubbsmoussetårta

Jordgubbsmoussetårta

Ingredienser tårtbotten: ägg, socker, vetemjöl, vaniljsocker
Ingredienser fyllning: grädde, jordgubbsmoussepuré, äggvita, socker, gelatin
Ljus tårtbotten varvat med jordgubbsmousse.
Mangomoussetårta

Mangomoussetårta

Ingredienser tårtbotten: ägg, socker, vetemjöl, vaniljsocker
Ingredienser fyllning: grädde, mangomoussepuré, äggvita, socker, gelatin
Ljus tårtbotten varvat med mangomousse.
Oscar den II:s tårta

Oscar den II:s tårta

Ingredienser tårtbotten: äggvita, socker, mandel
Ingredienser fyllning: socker, äggvita, smör, vaniljsocker
Garnering: flagad mandel
Ljus mandelbotten varvat med smörkräm. Dekoreras med rostade mandelspån.
Passionmoussetårta

Passionmoussetårta

Ingredienser tårtbotten: ägg, socker, vetemjöl, vaniljsocker
Ingredienser fyllning: grädde, passionmoussepuré, äggvita, socker, gelatin
Ljus tårtbotten varvat med passionmousse.
Prinsesstårta

Prinsesstårta

Ingredienser tårtbotten: ägg, socker, vetemjöl, vaniljsocker
Ingredienser fyllning: ägg, socker, vaniljsocker, maizena, grädde
Ingredienser marsipan: mandel, socker, glykos, vaniljsocker, färg
Ljus tårtbotten varvat med vaniljkräm och grädde under grönt marsipanlock. En klassiker!
Sachertårta

Sachertårta

Ingredienser tårtbotten: socker, maizena, äggvita, äggula, kakao, choklad
Ingredienser fyllning: socker, aprikoser
Överdrag: grädde, choklad, smör, vaniljsocker
Chokladbotten varvat med aprikosmarmelad. Täcks över med chokladglasyr.
Schwarzwaldtårta

Schwarzwaldtårta

Ingredienser tårtbotten: socker, äggvita, maizena, hasselnötter, vaniljsocker
Ingredienser fyllning: grädde, choklad
Garnering: choklad, grädde, kakao
Nöttbotten varvat med choklad och vispgrädde. Dekoreras med vispgrädde, choklad och kakao.
BAKELSER
Citron och marängpaj

Citron och marängpaj

Ingredienser mördegsbotten: smör, socker, ägg, mjöl
Ingredienser fyllning: citron, smör, ägg, socker
Ingredienser maräng: äggvita, socker
Frasigt skal fyllt med frisk citronfyllning, toppad med mjuk maräng.
Semla

Semla

Ingredienser deg: vetemjöl, vatten, socker, smör, jäst, mjölkpulver, salt
Ingredienser fyllning: mandel, bittermandel, vatten, socker, vaniljsocker
Stenugnsbakad semla fylld med krämig mandelmassa, toppad med grädde.
OBS! Säsongsprodukt.
Copyright © 2017 Näsbydals stenugnsbageri